Bzdurne oszcędności a może racjonalne zakupy właśnie?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

to jeszcze tylko bezpośredni pojedynek może rozstrzygnąć :lol: :twisted:
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8038
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez szkoda
      to jeszcze tylko bezpośredni pojedynek może rozstrzygnąć :lol: :twisted:
      Łukasz założy i poznamy jak te opony będą się sprawować w mocnym aucie.

A najlepsze jest to,że z sezonu na sezon nie stawały się głośniejsze, czego nie mogę powiedzieć o Winter sportach 3D.
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• rymeks
        Drive
        • 2007
        • 93
        • Octavia III (5E3)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez AdamB
        Zamieszczone przez rymeks
        Nie wiem jak Wy ale ja kupuję jak najlepsze opony
        A pochwalisz się swoimi "najlepszymi " oponami zimowymi i letnimi jakie masz w tej chwili?
        No właśnie z tym parametrem mam największy problem, teraz wybrałem z polecenia Pirelli Carving Edge - podobno najlepsze na śnieg /którego zawsze dużo u mnie/.

Można tylko dobrać "najlepsze" do warunków w jakich się planuje poruszać.
        W mieście rzadko kiedy jest śnieg na drodze i tu pewnie inne będą lepsze.

Nie mniej wszyscy mamy już duże doświadczenie z chińskimi produktami i to właśnie sugeruje mi, że bym takich opon nie wziął.
        Octavia 3 RS TSI
        Octavia 2 BXE +

Komentarz

• arturozory
          Rider
          • 2010
          • 688

chińskie opony to złudna oszczędność ,aczkolwiek nigdy nie wiadomo czy pod logo np.pirelli czy michelin nie kryje się chińska fabryka
          POZDRAWIAM ARTUR

moja octavka
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=48074

Komentarz

• b707
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1272

Nie wiem jak Wy ale ja kupuję jak najlepsze opony, ale rzadko myślę o tym, żeby jak najszybciej dojechać ale żeby jak najszybciej zatrzymać, i tu nawet 5% to może być czyjeś życie lub zdrowie.
            Metr dalej i już ktoś może mieć nogi połamane a to jest moim zdaniem nie warte tych 300 czy 500zł (nawet jeśli to nie moje nogi).
            Jedni wolą zdjąć nogę z gazu a inni płacić więcej i pokładać wiarę w zimówki zamiast w rozsądną prędkość.

Przestańcie owijać w bawełnę i postawcie sprawę jasno... Bo skoro się czepiać Łukasza że kupił takie a nie inne opony to znaczy ze musicie go brać za pajaca który będzie gnał w zimę 150 po Wawie. Wtedy faktycznie to złe opony... Tylko pytanie:
            Czy opony za 700zł pomogą wyhamowujać pajacowi gnającemu ponad sto przez Wawe w sytuacji kryzysowej?

Jak ktoś chce to potrafi wolno jechać wolno i spokojnie. Nie każdy jedzie ile fabryka dała byle do domu na obiadek. Są tacy którym stykanie rozsądne toczenie się tak by nie stwarzać zagrożenia.
            pzdr

[ Dodano: Pią 29 Paź, 10 21:04 ]
            Nie mniej wszyscy mamy już duże doświadczenie z chińskimi produktami i to właśnie sugeruje mi, że bym takich opon nie wziął.
            Hmm... A co jest złego w chińskicj produktach? Większośc rzeczy na tym świecie jest Made in China.
            Ostatnio kupiłem sobie laptopa Lenovo Thinkpad... I na jego przykładzie Made in China Rules! :P
            Adam

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

tak, rzeczywiście nie wiadomo o co tu chodzi, w każdym razie brak zrozumienia tego co kto mówi jest porażający, to podziękował :szeroki_usmiech
              saport techniczny baj DGW
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm
              no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...